Forside


Dagbog


Jan Kronvold


Vores huse


Vores hunde


Mail


 

 

Tidligere huse i Pårup og Korup

Forleden var jeg taget en tur tilbage til fortiden. Sådan cirka 47 år. Tilbage for se på nogle af de huse, som enten jeg eller hele familien har boet i, mens vi var i Pårup og Korup på Fyn.

Tiden blev med ét skruet tilbage til perioden fra 1969 til 1996, hvor vi forlod vores fødeø for at bosætte os i Grindsted i Jylland.
En sådan tur kan ikke andet end sætte tankerne på overarbejde og det myldrer pludselig med masser af minder fra en svunden tid - naturligvis både gode og dårlige.

Først husene i Pårup:

SIRIUSVÆNGET 15
Det var noget af en omvæltning at komme fra Vinkældervej i et ældre kvarter i Odense til et område, hvor der ikke var bygget mange huse. Kort sagt et nybyggerkvarter. Sjovt at se, at det stadig er de samme fliser i indkørslen og at skodderne også er der endnu. I det hele taget ser det ud, som jeg husker det.

JUNOVÆNGET 4

Jeg husker ikke helt hvorfor, vi kun boede på Siriusvænget i et par år for at flytte til Junovænget i det samme kvarter. Der var dog to badeværelser og der var også en muret dobbelt carport og det var fint, da jeg fik bil i 1975. Huset ligner helt sig selv - ikke meget forandret på de mange år.

MUSVÅGEVEJ 55

Efter cirka otte år på Junovænget flyttede jeg i omkring 1978 hjemmefra. Jeg brugte min børneopsparing til udbetalingen på et hus og købte enderækkehuset Musvågevej 55 i Pårup. I det første års tid sammen med en pige, men det gik ikke, men derefter gik der fester i massevis i den. Carporten, som jeg byggede i 1979 står der endnu og hoveddør og bryggersdør er det samme. Ellers er der ikke meget tilbage af det hus, jeg kendte. Det var også i den tid, at jeg lærte Karin, der boede på Musvågevej 33.

MUSVÅGEVEJ 33

I påsken 1981 mødte jeg Karin og samme år satte jeg Musvågevej 55 til salg og flyttede hen til Karin i nummer 33. Vi fik bygget carporten, som står der endnu. I 1982, da vi fik Kim, blev rækkehuset for småt og det blev sat til salg. I dag ser huset noget slidt ud.

ØRNEVEJ 4

Vi købte det store J.P. Koch enderækkehus på Ørnevej 4 i 1982. Det blev til nogle rigtig gode år her. Jeg byggede carporten, som står der endnu og indvendigt fik jeg lavet et ekstra værelse. Garagen var - før vores tid - blev til bryggers og det var rigtig dejligt med så stort et bryggers. Det ene pæretræ ved gavlen lever endnu og den nuværende ejer fortæller, at træet stadig giver masser af pærer hvert år. Og så sagde han, at det faktisk var smedejernslågen, som de faldt for ved huset. Den er fremstillet af smede ved J.P. Koch. Vi flyttede derfra i 1989.

Så husene i Korup:

RÅDYRLØKKEN 17D

Vi flyttede fra Pårup til Korup i 1989. Det var i en helt nyt andelsbolig, som vi købte inden det var opført. Set i bagklogskabens ulidelige klare lys, så var det noget af et fejlskud. Huset var fyldt med fejl og mangler og der skulle hele tiden repareres på det. Og så skulle alle udvendige ændringer godkendes af andelsboligforeningen. Det kunne vi ikke leve med i længden, så vi satte det ret hurtigt til salg. Desværre fik vi det først solgt i 1992. Men vi var lykkelige for at slippe af med det og enige om, at vi aldrig mere skulle bo i en andelsbolig. Jeg nåede at bygge en carport og et redskabsskur bag ved. Det er der endnu og det hele ligner sig selv - omend noget slidt.

BYNKEVÆNGET 4

Parcelhuset på Bynkevænget 4 i Korup var noget af et drømmehus i forhold til andelsboligen på Rådyrløkken. Her befandt vi os rigtig godt og vi var meget kede af at skulle sælge det, da jeg havde fået job på JydskeVestkysten i Grindsted i 1996. Huset har siden fået en tilbygning, nyt tag og døre og vinduer. Sjovt, at klinkerne i indkørslen ikke er blevet skiftet ud. De sten, som Kim og jeg hentede på Kalørvej ligger stadig i midten af de baner. Og husnummeret "4" i messing, som jeg lavede, sidder stadig på muren.


©Copyright Jan Kronvold 2018-2019