Forside


Dagbog


Jan Kronvold


Vores huse


Vores hunde


Mail


Jan Kronvold

Jeg er født den 5. maj 1957 på fødeklinikken i Albanigade 23 i Odense. Lige overfor det kendte Albani Bryggeriet, der godt nok har adresse på Tværgade. Jeg blev døbt i Fredens Kirke på Skibhusvej og min opvækst skete også i det centrale Odense, nemlig i et gult to-families hus på Vinkældervej 2. Det købte mine forældre et par år før jeg kom til.
 Her boede min mormor og morfar på første sal, mens vi - det vil sige mine forældre og min bror - boede i stuen. Det blev til en fantastisk opvækst.
 
 De første fem år gik jeg på Risingskolen. Her havde jeg en legendarisk klasselærer, Henning Rasmussen, der uden tvivl lagde grundstenene til mit liv med ord og bogstaver. Han formåede at lære mig at læse og skrive på en genial måde, nemlig ved at fortælle en historie om hver enkelt bogstav.
 
 Det var også her, at kærligheden til fodboldklubben B.1909 begyndte. Dengang holdt klubben til i Kochsgade, og de første spark til den runde læderkugle med snører skete her. Mine første fodboldstøvler var af den type, hvor sålerne var sømmet på. Det gjorde ofte ret ondt under fødderne, kan jeg tydeligt mindes noget om.
 
 Senere byggede mine forældre et nyt hus på Siriusvænget i Pårup, og jeg kom på Pårup Skole, der var noget anderledes end Risingskolen, hvor der var en del kæft, trit og retning. Det var der så sandelig ikke i Pårup. Her var man dus og på fornavn med lærerne. Det var svært at vænne sig til, så jeg var længe om at falde til. Og helt faldt til gjorde jeg vel aldrig. Senere kom tiden, hvor jeg blev en hippie med langt hår og skæg. En vild, men sjov tid at tænke tilbage på. Det var også på den tid, jeg begyndte på Fyens Stiftstidende og fik grundlagt mit liv i journalistikkens verden.

I 1981 blev jeg gift med Karin, og jeg blev papfar til hendes to børn. I 1982 fik vi Kim og i 1985 blev Maria født.

Jeg havde troet, at jeg skulle blive på Fyn i hele mit liv. Jeg havde i hvert fald aldrig tænkt på det som en mulighed, at jeg skulle forlade fødeøen til fordel for Jylland. Men jeg blev klogere.
 
 Men det skete altså i 1996, hvor daværende udgaveredaktør på JydskeVestkysten i Grindsted, Claus Sørensen, ringede og spurgte om jeg var interesseret i et job som journalist på avisen. På det tidspunkt var jeg ansat på lokalradioen Station Fyn og tv-stationen Fynbo Nyt, der var ejet af AOF i Odense. Men jeg vidste, at AOF pønsede på at lukke medie-aktiviteterne ned, så efter lidt betænkningstid kørte jeg til Grindsted, hvor jeg aldrig havde været før. Jeg anede faktisk ikke, hvor det lå og om det overhovedet var en kommune eller blot en lille landsby.
 
 Men i september 1996 begyndte jeg på dagbladet og flyttede ind i en lille campinghytte på Grindsted Aktive Camping på Søndre Boulevard. Fra årsskiftet flyttede vi ind i et hus på Søndre Boulevard. I 1999 byggede vi et nyt hus på Søndervold i Grindsted, men vi faldt aldrig til der. Dels på grund af uenigheder i beboerforeningen og med placeringen af vores hus overfor legepladsen. Det kostede mange hækplanter og var til stor irritation. Så i 2007 valgte vi at sælge det og flytte ind i et ældre hus på Ribersvej, som mindede os lidt om vores hus på Bynkevænget i Korup, som vi var meget kede af at forlade, da vi forlod Fyn og drog til Jylland.
 
 Det blev til 12,5 gode år på JydskeVestkysten, hvor jeg var redaktionsleder i de syv år, indtil funktionen blev nedlagt. Efter en sparerunde i 2009, hvor der skulle skæres en stilling væk, valgte jeg at tage en frivillig fratrædelse, hvorefter jeg i februar 2009 etablerede kommunikationsbureauet Kronvold Media fra hjemmet på Ribersvej i Grindsted, som stadig eksisterer, men aktiviteterne er droslet ned på grund af tidsmangel.
 
 Det blev til mange gode opgaver og mange afløserjobs. Dem var der til sidste så mange af, at jeg valgte at takke ja til et tilbud fra Vejle Amts Folkeblad om at blive lokalredaktør på bladets redaktion i Brande, der dækkede gammel Brande og gammel Nr. Snede Kommune. I 2012 fusionerede Vejle Amts Folkeblad med Horsens Folkeblad og blev til Jyske Medier. Det betød, at vi også skulle dække Nr. Snede-siden i Horsens Folkeblad. I maj 2013 skiftede jeg så til mit nuværende job som redaktør på Midtjysk Ugeavis i Grindsted, som Vejle Amts Folkeblad ejede. Nu er vi jo en del af den kæmpe store mediekoncern, Jysk Fynske Medier, der dækker det meste af Jylland og hele Fyn.

Den 13. december 2011 blev jeg morfar til Maria og Jens' s lille Marius. Det har været stort at prøve. Det er bare en skam, at han bor i Viborg, men vi forsøger at se ham, så ofte det overhovedet kan lade sig gøre. Den 4. februar 2015 kom der endnu et barnebarn, da Louise og Kim fik Nikolai og sørme om der ikke kom et til den 20. juni 2015, da Maria og Jens fik deres andet barn, Mille. Den 5. december kom Marie så til Verden, da Louise og Kim fik deres andet barn.


©Copyright Jan Kronvold 2018-2019